hai la teatru!

17637173_1484750488263248_2320370189882735712_o

G53 – PRIMUL TEATRU CONSTRUIT IMPREUNA este initiativa regizoarei Chris Simion- Mercurian care a vandut casa bunicii ei anul trecut si cu banii primiti a cumparat terenul din Grivita 53, locul unde va construi teatrul.

In acest demers s-au alaturat personalitati care gireaza cu performanta lor, unicitatea si performanta proiectului constructiei primului teatru privat dupa 71 de ani. In 1946 inginerul constructor Liviu Ciulei a dus la bun sfarsit un proiect similar pe care l-a dedicat fiului sau, regizorul Liviu Ciulei. Printre oamenii care cred in acest proiect ii amintim pe Maia Morgenstern, Oana Pellea, Marian Ralea, George Ivascu, Valeria Racila von Groningen, Alex Gavan, Alexandru Tomescu, Pascal Bruckner, Eric Emmanuell Schmitt, Frederic Beigbeder, Mihai Covaliu si multi altii.

Bugetul la care se ridica constructia teatrului este 1.000.000 euro.

Pentru ca totul sa fie transparent si sa nu atraga suspiciune, Chris Simion – Mercurian a infiintat Asociatia Culturala „Grivita 53” prin care se desfasoara campania de strangere de fonduri si a donat acestei asociatii terenul in valoare de 200.000 Euro pe care urmeaza sa se intample constructia. Mai mult decat atat, in statutul Asociatiei exista un articol prin care destinatia culturala a imobilului nu va putea fi schimbata niciodata.

Campania de strangere de fonduri pentru G53 a fost demarata in Aprilie 2017. Pana in prezent s-au strans aproximativ 100.000 Euro. G53 iti da sansa de a fi parte din aceasta poveste. Poti cumpara caramizi, ferestre, scaune, usi, pereti iar numele tau va fi inscriptionat si va ramane martor al acestei povesti peste generatii. In Aprilie 2018 echipa G53 isi doreste sa deschida santierul. Pentru ca acest fapt sa se intample trebuie sa se stranga in jur de 300.000 Euro.

G53 este un teatru pentru Bucuresti, nu un teatru al unui sector sau a altui sector. Primii care au inteles asta au fost cei de la primaria Sectorului 5. Prin Centrul Cultural „Stefan Iordache” pe 26 septembrie se da start realizarii unei mini stagiuni G53 cu spectacolul „A.A.A.”, prima productie Grivita 53. Distributia: Ioana Marchidan, Vlad Birzanu, Alin State, Carla Maria Teaha / Alexandra Fasola, Cabiria Morgenstern si Irina Margareta Nistor. Mini stagiunea va avea 10 reprezentatii, din septembrie pana in decembrie. Programul spectacolelor vor fi afisate pe siteul www.grivita53.ro si pe pagina de facebook a proiectului Grivita 53.

„A.A.A.” este o bucata din spiritul G 53, unde tinerii se vor fi retinuti prin performanta pe care o fac si prin viziunea noua, fresh a spectacolelor in care vor juca. G 53 este un spatiu artistic liber, care se defineste in primul rand prin calitate si inovatie.

Va asteptam sa intrati in comunitatea G53. Crezul nostru: TO BUILD OR NOT TO BE.
Va multumim!

so… pe 26 septembrie va astept la teatru :) in Liceul Gheorghe Lazar, 2 reprezentatii de A.A.A., intrare libera :)

ne vedem acolo!

Foto: Bogdan Botofei

Continue Reading