37211

IMG_20150531_234148

23 aprilie 2015. 

cu un genunchi semi-praf, cu emotii cat casa, ma duceam sa imi ridic numarul de participare in primul meu concurs de alergare. Wings for Life World Run. nu stiam deloc cu ce se mananca alergarea, incepusem  sa ma antrenez singura in parc, alergand de capul meu, dar motivata de dorinta de a ajuta. alergand, ajutam oamenii aflati in carucioare cu rotile sa duca o viata mai buna. alergam pentru cei care nu o puteau face, iar asta anula intr-un fel toate durerile si toate descumpanirile. era al doilea an in care se desfasura in Romania, in primul an am participat, dar pe margine, ca si voluntar, iar in cel de-al doilea m-am incumetat ca si alergator.

cum ziceam, a fost prima mea intalnire cu alergarea si mi-a placut. oricine a participat pentru prima data intr-un concrus international ca si Wings For Life World Run poate confirma faptul ca te indragosteai fara sa vrei de alergat. conceptul era unic, in sensul in care la data stabilita, la o ora stabilita, luam startul toti cei inscrisi in competitiei de pe tot globul. finish-ul era defapt masina de finish ce pornea la 45 de minute dupa inceperea competitiei si tragea pe dreapta concurentii pe care ii intalnea. o data ce te ajungea masina de finish, competitia era ca si terminata pentru tine.

3 mai 2015, ora 11.

luam startul in ceea ce se numea Wings for Life World Run. ma inscrisesem in echipa lui Dani, asa ca gașca era acolo, pe pozitii. eu alergam pentru George Balta si pentru toti cei ca el. cine nu ii cunoastea povestea, o s-o afle cat de curand de la mine. genunchiul nu ma lasase, emotiile se pastrasera si tin minte ca nu prea am putut manca in ziua aia, asa mari emotii aveam. am reusit sa alerg doar 4 kg si ceva. primii mei 4 kg si ceva. m-am suparat initial, dar mi-am dat seama ca nimic nu este intamplator, astfel incat la foarte putin timp dupa concurs l-am cunoscut pe Tudor Bratu, pe atunci moderator in cadrul emisiunii Masini cu Giurgea si Bratu, acum SuperSPEED cu Giurgea si Bratu( in fiecare sambata de la 10:30 pe ProTv), alergator si el, care m-a ajutat si mi-a oferit ocazia sa ma inscriu in cele mai misto antrenamente si cele mai profi ce se organizau la vremea respectiva pe stadion la Iolanda Balas si anume FitRepublic. FitRepublic era pe atunci mai mult decat o ora si ceva de antrenament de alergare, era un curent, o familie, un mod de viata. asa am inceput sa ma antrenez intr-un mod organizat si sa patrund usor-usor in lumea alergatorilor. au urmat antrenamentele si evident dorinta si mai mare de evaluare a competentelor dobandite in concursuri de alergare. am alergat in padure, pe asfalt, pe nisip la mare, acasa la Iasi, in Bucuresti pe bulevard, am alergat noaptea si lista poate continua. eram prezenta la 3 antrenamente pe stadion cu FitRepublic si in celelalte 4 eram fie singura pe stadion, fie la inot, fie la yoga, fie imi petreceam timpul intre alergatori, dorind sa „fur” si mai mult din tainele acestei ” meserii”. pentru ca da, alergatul este o meserie. multi profeseaza in domeniu, sub diverse forme, in diverse contexte, dar o sa dezvolt cu o alta ocazie, intr-un articol separat.

23 aprilie 2017.

au trecut doi ani aproape de la participarea in primul meu concurs de alergare si aproape un an de cand m-am lasat de alergare fara vreun motiv bine intemeiat. n-am nici cea mai vaga idee ce s-a intamplat cu Ioana cea motivata in ale alergatului, cu Ioana care dadea tot ce putea la antrenament, dar si in concurs, cu Ioana cea care era super fericita. ceva s-a intamplat, nu stiu ce, insa ce stiu din surse 100%  sigure este ca Ioana va reveni. si nu oricum, ci cu forte proaspete si intr-o forma de zile mari. perioada aceea nu s-a putut inlocui cu oricare alta, nu se simtea la fel, motivatia era intr-un fel, te simteai mult mai bine dupa un antrenament, atat la exterior, cat si la interior. probabil ca e ca-n viata, mi-a trebuit putin timp sa sedimentez iubirea, ca o luasem prea razna, eram prea indragostita, dar stiti cum se zice, prima dragostea nu se uita niciodata….

asadar, sa ne (re)vedem cu bine (si) pe stadion :)

arunca un ochi si la...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.