biscuiti de weekend cu morcovi

20160818_164138

cei mai simpli si gustosi biscuiti pe care i-am mancat eu vreodata, facuti de mine, acasa, home made cum se zice.

biscuiti dulci cu morcovi. simplu de facut, timp putin de coacere si nu dai gres niciodata, daca de exemplu iti vin rudele in vizita pe nepusa masa si tu nu ai desert.

reteta este proprie si trebuie sa marturisesc faptul ca biscuitii astia ” ii gandisem” initial pentru cei trei catei ai mei, ei fiind innebuniti dupa morcovi, iar eu dupa diversificare,  in schimb dupa ce au fost gata si i-am gustat m-am razgandit putin in privinta raportului, chiar daca am simtit dezamagirea si putin balutele, pe alocuri.

glumesc, am mancat si eu si cateii si mama care este in vizita la mine si tine un soi de cura de slabire si vecina de deasupra, careia i-a mirosit…ce mai, toata lumea a gustat din biscuitii mei cu morcovi.

asadar, sa purcedem la a prepara biscuiti dulci cu morcovi ce se adreseaza tuturor claselor de consumatori :)

ingrediente necesare:

  • 1 kg de morcovi
  • 100 g unt grasime 82%
  • 5 linguri cu varf faina alba
  • 2 linguri cu varf faina de secara
  • 1 ou
  • 2 linguri de miere
  • tava de copt
  • hartie de copt
  • ulei
  • razatoare

mod de preparare:

se spala si rad morcovii prin razatoarea mica. se storc bine dupa, iar compozitia rasa si stoarsa se transfera intr-un bol mai mare. se adauga peste cele 5 linguri de faina alba, cele 2 linguri de faina de secara, mierea, untul si oul. incepeti sa framantati pana ce obtineti o compozitie solida, usor, dar usor moale. daca preferati ca biscuitii sa fie mai crocanti, puteti mari cantitatea de faina. eu i-am facut astfel incat sa fie crocanti la exterior si un pic mai moi la interior. compozitia astfel obtinuta se lasa la frigider timp de 30 de minute, acoperita de o folie de plastic. in acest timp, dam drumul cuptorului la 250 de grade, pentru a-l incalzi si pregatim tava de copt. scoatem compozitia dupa cele 30 de minute si cu mainile inmuiate in apa pentru a nu ne lipi, incepem si luam din compozitie cat considerati ca doriti sa aiba forma biscuitele: mai mic, mai mare, mai rotund, mai plat, aveti liber la gasit forme. dupa aceasta operatiune se introduce tava cu biscuiti in cuptorul incins si se lasa circa 30 de minute. e bine totusi sa ii supravegheati pentru ca fiecare cuptor e diferit.

la final, dupa ce ii scoateti si s-au racit, ii puteti dezmierda lejer cu miere/dulceata, servi cu lapte sau pur si simplu asa cum sunt ei, simpli.

de retinut:

  1. alegeti morcovii putin mai grosi, sa fie mai usor de ras
  2. daca alegeti sa faceti biscuitii pentru copii, le puteti da forma de steluta, ciuperca, floricica si tot felul de forme din acelea. astfel, ii atrageti mai mult. 
  3. faina de secara, ii face sa fie putin mai crocanti si le da si o culoare mai inchisa.
  4. cu sucul ce il stoarceti din morcovii rasi puteti sa il puneti in blender, adaugati putina catina si miere si aveti pentru dimineata un smoothie genial.
  5. nu-s io gospodina/femeia cantitatii, dar a calitatii sunt sigur! deci jonglati voi cu ingredientele dupa bunul plac. io sincer uneori le mai pun si dupa ochi, acuma nu stiu ce mi-a venit sa numar.

sa aveti pofta si va astept sa-mi spuneti daca v-au iesit, daca v-au placut sau daca nu v-au iesit, ce anume nu v-a iesit.

 

 

arunca un ochi si la...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.