iasiul incepe sa se alinieze capitalelor europene

iasi 1

Am fost acum cateva zile la Iasi si am fost placut surprinsa de schimbarea in bine a orasului. Toata schimbarea s-a intamplat cred intr-un an de zile, eficient si cu rezultate. Despre ce este vorba?

La Iasi, poti calatori civilizat la o atingere distanta:) si te poti bucura pe toata perioada calatoriei de WiFi gratuit. Cum asa?
Poti plati biletul pentru transportul in comun foarte usor, folosindu-te doar de un card Contactless. Valabilitatea biletului este tot de doua ore, ca si biletul clasic. Singurul dezavantaj este ca nu poti opta pentru gratuitate(elevi, studenti,pensionari), pretul biletului fiind fix( 2.5 lei/calatorie).
Am folosit metoda de plata si m-am bucurat de internet cu totul, reusind astfel sa imi trimit la timp mail-urile si sa mai am MB si de cateva story-uri:)
Imi place tare ca nu imi mai irosesc timpul stand la coada pentru a-mi lua bilet si apreciez faptul ca informeaza cetatenii de aceasta facilitate prin toate modurile posibile( de la amplasarea indicatiilor in mijloacele de transport, pana la informarea la casele obisnuite). Ce-i drept nu prea am simtit ca sunt ferm convinsi de noua metoda de achizitionare de bilet, deoarece i-am intrebat cum funtioneaza si daca l-au incercat si mi-au marturisit ca nu, dar am vazut si cetateni care au folosit serviciul, insa sunt sigura ca peste un timp iesenii isi vor da seama cat de utilitatea lui.
Am inchis insa ochii la sistemul de ventilatie din unele mijloace de transport care lipseste cu desavarsire, lucru care face calatoria o corvoada, mai ales in zilele caniculare, in schimb e fain sa vezi tramvaie „cum erau pe vremuri”, cu sistem de plata modern in ele.
Felicitari, Iasi! Sincere aprecieri tuturor institutiilor implicate in acest proiect! Simt ca Iasiul incepe sa se alinieze in randul oraselor europene si-mi place; si-n primul rand am observat asta in comportamentul cetatenilor, care respecta si apreciaza eforturile, avand grija de mediul inconjurator.
In alta ordine de idei, in Iasi se respecta cu strictete as putea spune regula „pistei de biciclete”, biciclistii circuland doar pe pista. Pieton fiind, era sa fiu azvarlita de pe pista, daca nu ma tragea la timp prietena mea. Acesta, plus multe alte exemple, inscrie Iasiul in lista oraselor civilizate, din punctul meu de vedere.
I love Iasi.
IMG_20190704_193045
 P.S: asa se intampla intr-un oras civilizat, modern, in mijloacele de transport.

arunca un ochi si la...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.