O luna de #unteatrupezi

Acum fix o luna anuntam oficial ca se naste #unteatrupezi. Un proiect personal, conceput si nascut intr-o sala de teatru, cu mult suflet pus si resurse de tot felul. Aici scriam atunci. Stangaci, eram la inceput, emotionata tare, ca si acum, dar cu sperante mari si emotia aia faina specifica fiecarui inceput.

A fost cea mai frumoasa luna din viata mea. Au fost 23 de spectacole cu distributii faine, sub bagheta unor regizori minunati, ce au scos ce-i mai bun din actori, lasandu-se cu un ropot de aplauze la final, de ti se facea pielea de gaina si te incarcai cu o anume emotie pe care nu stiu sa o descriu, trebuie sa mergi sa vezi, sa o simti.

Incep sa vad, dupa luna asta petrecuta pe la teatre, mai mult partea tehnica, asta poate si din pricina faptului ca eu, o maniaca a timpului si a detestarii intarzierii, ajungeam cu 2 sau chiar 3 ore inainte de spectacol si ma intalneam fara sa vreau cu oamenii din spatele scenei, schimbam cateva vorbe, in limita timpului lor, ei curiosi sa afle ce tot e cu „fata asta pe aici, asa devreme, daca e studenta au ba”, eu curioasa sa sa aflu cum se vede de la ei lumea asta minunata a teatrului si tot asa…

…am cunoscut in luna asta, ziceam, o sumedenie de oameni, incepand de la doamnele de la casa de bilete, pana la oamenii care se ocupa cu termoficarea in teatru, la paznici, la femei de serviciu, dar si la spectatori ce au venit special pentru anume spectacole, toti cu povesti frumoase, despre care o sa scriu cand ma mai linistesc putin. Am legat cu toti relatii de prietenie, ne zambim de fiecare data cand ajung si simt dupa ce pasesc cu dreptul pe usa teatrului, ca sunt una cu ei si parca ne cunoastem de o viata…

Ziceam ca am aduat 23 de spectacole pe care le-am vazut, dintre care 6 in cadrul Festivalului National de Teatru.

Apropos de festival, sunt in derulare doua festivaluri foarte faine in Bucuresti:

  • unul este Festivalul National de Teatru Independent. A inceput ieri si tine pana pe 6 noiembrie. Programul festivalului si locatiile sunt aici. Din punctul meu de vedere este de neratat, actorii independenti sunt faini, pe unii dintre ei i-am cunoscut si la conferinta organizata cu doamna Ministru al Culturii, Corina Suteu, spectacolele nu le prea vei vedea prea des in Bucuresti, deoarece vin de prin Timisoara, Sibiu, special sa ne incante si mai e ceva…toti actorii, dar absolut toti sunt dependenti de noi, publicul. Nu va pot descrie emotia de la final, cand vezi toata sala in picioare, aplaudandu-te, dupa ce tu ai jucat fie si 5 minute sau o ora sau doua…emotia e emotie si au nevoie de noi!
  • al doilea este Festivalul Bucurestii lui Caragiale, aflat la a V-a editie, in Izvor, intrarea la spectacole este gratuita, in limita locurilor disponibile. Intre 1-6 noiembrie. 6 zile de teatru, film si muzica. Ne vom intalni cu spectacole apartinand  Teatrului de Comedie, Teatrului Bulandra, Teatrului Metropolis, Teatrului Evreiesc de Stat, Studioului Amena. Detalii mai multe pe Facebook, Festivalul Bucurestii lui Caragiale.

Acestea fiind spuse, ne vedem la teatru, hai la teatru! :)

#unteatrupezi

arunca un ochi si la...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.