TIPS-ul la taximetristi

Taxi

sau pe romaneste, bacșișul. cat se da si in ce conditii se ofera?

sa explic. din cand in cand sau atunci cand trebuie sa ajung foarte repede intr-un loc, folosesc taxiul. cand plec de la teatru, de asemenea, folosesc uneori taxiul. acum, intrebarea mea este urmatoarea: cat se ofera tips?  intreb asta, pentru ca acum trei zile, mergand cu taxiul din A in B, calatoria a facut in jur de 15 lei lei( 14, 56 lei, ceva de genul), eu i-am dat taximetristului 20 lei, iar el mi-a dat inapoi 5 lei. incurcata, il intreb daca e ok asa? el zice ca daca 15 lei face aparatul, el trebuie sa-mi dea rest. ii las cei 5 lei si clarific cu el situatia, ii explic ca merg destul de des cu taxiul si ca el a fost primul care mi-a dat rest, toti ceilalti luand cei 5 lei drept multumire a mea. el se revolta putin asupra deciziei colegilor lui, eu in continare incurcata in dau dreptate si imi argumenteaza ca decizia colegilor  nu este una normala, intrucat clientul plateste taximetristului atat cat face aparatul, acesta avand obligatia sa ii ofere acestuia rest, tips-ul fiind acordat la final, dupa ce i se da clientului restul, acesta(tips-ul) reprezentand multumirea( formata din atitudinea soferului, conditii de trafic, scurtaturi, etc) fata de sofer.

in fine, povestea e cu happy end, soferul pleaca in treaba lui, eu plec in treaba mea, intrebandu-ma daca pot avea vreodata curajul sa ii bat obrazul unui meltean de taximetrist care imi inșfaca cei 20 lei, pastrandu-si cei 5 lei drept multumire a mea. inca ma intreb..pe mine, mă, m..

..so?!? cate se da in plus? e ca la restaurand, 10% din consumatie ? se face pe undeva referire la aspectul asta, atunci cand circuli cu taxiul? daca da, dati-mi de veste. as vrea sa fiu corecta data viitoare :)

multumesc! calatoriti cu grija!

arunca un ochi si la...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.